Lelaki Tuduh Shuib Ahli Freemason & Sarah Dipaksa Ditidurkan

Di tengah-tengah kabahagiaan mendirikan rumah tangga kali kedua bersama Watie Hanifiah, pelawak terkenal, Shuib Sepahtu sekali lagi dilanda kontroversi terbaru yang dicetuskan oleh seorang individu. Menurut pengguna Facebook berkenaan, dia mendakwa kononnya Shuib ada kaitan dengan kumpulan konspirasi Freemason.

Tak sangka Mat Kilang ni ahli Freemason juga…Kita tahu Sarah dipaksa untuk ditidurkan

Tidak cukup dengan isu Freemason, orang tersebut juga memfitnah Allahyarhamah Siti Sarah Raisuddin yang pernah terkena COVID-19 saat hamil dahulu ditidurkan secara paksa. Lebih mengarut lagi, dia mengaitkan pemergian itu sebagai satu ‘pengorbanan’ buat ahli Freemason sekali gus untuk mempromosikan vaksin.

Kenapa kau libatkan isteri aku? 24 jam, cari aku! Peguam tengah jalankan kerja

Sungguh tidak masuk akal, Shuib begitu kesal dengan penyebaran fitnah merepek sebegitu. Kini dalam usaha untuk mengesan keberadaan pengguna FB berkenaan, dia memberikan masa 24 jam untuk individu tersebut datang bersemuka. Nampaknya, tindakan undang-undang juga bakal diambil kepada pihak berkenaan.

 

Shuib mencari individu yang menfitnah dirinya

Hasil tinjauan mendapati hantaran serta akaun individu terbabit sudah tidak ditemui di Facebook. Namun dalam masa sama, Shuib turut dilihat meletakkan tag akaun Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) di Instagram Story.